2017. szeptember 4., hétfő

Újonc őrsi portya

Csapatunk (egyelőre) legfiatalabb őrsének, a 2016 szeptemberében alakult Viza őrsnek, első portyájára április 7 és 8 között került sor Tardoson, ami egy Tatához közeli település a Gerecse lábánál. A portyán nem csak a mi őrsünk tagjai vettek részt, ugyanis a Kék sárkány őrs cserkészei is csatlakoztak hozzánk.
Busszal mentünk le Tardosra, ahol is az óvodában szálltunk meg. Egy kis labdázást és kajálást követve egy több órás éjszakai túrára indultunk. A túrán az egyedüli fényforrást a hold és a minket körülvevő állatok világító szempárjai (no meg persze ritkán felvillanó elemlámpák) adták. A túra végén (a szervezésben is segítő) vezetők, egy meleg tea után egy igen érdekes (és így utólag belegondolva eléggé őrült) focizásra invitáltak miket. A játék a következőképpen nézett ki: két csapat, két fából helyszínen összetákolt kapu (alsó kapufával) amik (hogy a sötétben lehessen őket látni) LÁNGOLTAK (persze nem nagyon…). Mondhatom nagyon jól szórakoztunk.
Másnap reggelizés után felkerestük a helyi rádiómúzeumot ahol egy kedves bácsi elmesélte nekünk a csöves rádiók történetét egészen a kezdetektől egy rengeteg működőképes és régi rádióból álló tárlat segítségével. Ezután tüzet raktunk, ahol elkészítettük az ebédünket képező kolbászt és szalonnát, majd mentünk haza Budapestre.
Ez úton is szeretném megköszönni a portya szervezésében, lebonyolításában segédkező vezetőknek, Jánosnak, Dávidnak, Sebinek, Gerinek és Péternek a segítséget!
Szalay Gergely András őrsvezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése