2015 csapattábor - alapvető információk

Július 3-án a Hősök teréről indulunk Sebi (+36306350358) és Dávid (+3630 4150303) vezetésével. Kérjük, hogy ide 8:45-re érkezzetek meg! Az utazást bérelt autóbusszal fogjuk lebonyolítani oda- és hazafelé is. A buszunk rendszáma FLX-352, ezt keressétek (9-re rendeltük). Ha valami miatt komoly késéssel érkeznétek, kérjük jelezzétek a kísérő vezetők felé! Várhatóan július 12-én az este 6 körülre fogunk visszaérni, a buszt 4-re hívtuk Palástra.

A tábor állótábor lesz, tehát a kilenc éjszaka nagy részét egy helyen fogjuk tölteni, ahol különböző programokon veszünk részt. Őrsi sátrakban fognunk aludni, a tisztasági-higiénés feltételek (tiszta ivóvíz, napi tisztálkodási lehetőség tiszta vízzel, latrina) biztosítva lesznek, a szokásos előírások szerint. A tábort építkezéssel kezdjük, hogy az erdőben is civilizált körülmények között élhessünk, ha pedig a körülmények biztosítottak, különböző játékokkal, sportolással fogjuk az időt tölteni. Minden nap lesz lehetőség népdaltanulásra, sportolása és lelki elmélyülésre, elcsendesedésre is. Esténként tábortűzzel zárjuk a napot. A tábor területét az őrsök egy éjszakás portyára elhagyják, ezen kívül közös kirándulások, misék alkalmával hagyjuk el a tábor területét.

A külföldi táborozás biztosítását mindenki egyénileg intézze, a következő lehetőségeket javasoljuk:
- Európai egészségbiztosítási kártya: Május 24-i szülői levélben jeleztük, hogy szükség lesz rá, de még most sem késő beszerezni, mert az ügyintézés helyszínén elkészítik a dokumentumot. Később is hasznos lehet, hiszen több évre szól, egész Európában biztosítja az alapvető orvosi ellátást.
- Személyes utasbiztosítás: Amennyiben az EEK nyújtotta szolgáltatást kevesellitek, kössetek egyéni biztosítást!
Bár a schengeni határ miatt nem várható ellenőrzés, kérjük, hogy legyen nálatok érvényes személyi igazolvány és/vagy útlevél!
Kérjük, hogy ezt a két dokumentumot (SZIG/útlevél + EEK/biztosítási igazolás) "kézipoggyászába" tegyétek, az autóbuszra szállás előtt ezeket be kell majd mutatnotok! A tábordíj hátralékát nem kell ennyire előkészíteni, azt a tábor helyszínén fogjuk összegyűjteni az egészségügyi nyilatkozattal együtt.
A tábordíj 20000 ft. Ebből már sokan befizettetek egy vagy két részletet, továbbá kilencen alapítványi támogatást is kaptak. Aki esetleg nem biztos benne, hogy mekkora összeg hiányzik még a tábordíjához, az kérem, hogy írjon egy személyes e-mailt június 29-ig, és meg fogom írni.
 

Kérjük, hogy magatok pakoljatok össze, hogy minden felszerelésetek helyét tudjátok. Lehetőleg egy nagy és egy kis hátizsákba csomagoljatok, gurulós koffert semmiképpen ne hozzatok, mert a buszfordulótól még egy bő órás sétával lehet megközelíteni a táborhelyet. Természetesen a csomagokat a legkisebbeknek nem kell végig maguknak vinni, de mindenki bírja el a saját felszerelését! A listán nem szereplő elektronikus eszközök biztonságát nem tudjuk garantálni. Az első napra a hozzatok magatokkal hideg élelmet, első közös étkezésünk este lesz, ekkor főttételt fogyasztunk.

A mobiltelefonok használatát a táborban alapvetően nem fogjuk engedélyezni, a készülékeket ki fogjuk kapcsoltatni. Szükség esetén a következő számokon érhetnek el minket a szüleitek:
Arany János: +3670 3412244 (Ez vodafone-os szám, elméletileg nem vonatkozik rá a roaming díjszabás!)
Szovák Márton: +3620 5961104
Ha bármilyen probléma merülne fel, az érintett szülőket azonnal értesíteni fogjuk. Az adventi szülői találkozáson kértek szerint lehetőségeinkhez mérten igyekszünk életjeleket adni a szülői levelezőlistán és a csapat facebook oldalán.

Aki csak a tábor egy részén tud részt venni, annak az utaztatását központilag nem tudjuk megszervezni. Amennyiben szüleitek személyesen nem tudják megoldani az autós szállítást, azt jelezzétek, és megpróbáljuk egy másik, autóval utazó cserkészhez irányítani titeket. Ha erre sincs lehetőség, akkor Drégelypalánkig kell elvonatozni, és onnan kocsival beviszünk titeket. Ehhez a megoldáshoz kérem, hogy csak végső esetben folyamodjatok, mert értékes vezetői munkát von el a tábortól! Minden ilyen problémát legyetek szívesek minél hamarabb jelezni, lehetőleg e-mailben is!

Bármilyen további kérdéssel keressenek minket nyugodtan június 30-ig, utána indul az előtábor!

Megjegyzések