2014. október 4., szombat

Borúra derű

Évadnyitás a X. cserkészkerület legdinamikusabban fejlődő* csapatánál

Ma, október 4-én, tartottuk a 2014/15-ös cserkészév első csapatprogramját. Az esemény ötvözte a hagyományos toborzó kirándulás, a táborértékelés és az október 6-i megemlékezés elemeit. A csapat oszlopos tagjain kívül az újonc Kivi, Karvaly és a másik, még névtelen lány őrs is részt vett.
A reggeli találkozót követően Arany János szavaival emlékeztünk az aradi vértanúkra és Batthyány Lajos miniszterelnökre az utóbbiról elnevezett téren.
A program eredeti helyszínén, a Margit-szigeten sajnos csak egy turbómétára jutott idő, mert a permetező eső gyorsan eláztatott minket. Így a fennmaradó programokat a Piarista Gimnázium épületében tartottuk meg: ebéd előtt egy kör (a rossz nyelvek szerint paraszt-) activityt játszottunk, utána pedig egy izgalmas akadályversenyen ismerkedhettek meg újoncaink a cserkészprogramok sokszínűségével: Bear Grylls tanmesék, egy Angry Bird, a selfiezés, a logika, a vakon mozgás és a retró tárgyak egyaránt próbára tették a versengő őrsöket. Az activityt a Karczub Andris nevével fémjelzett vegyes csapat, az akadályversenyt pedig a sokat látott és alkalomszerűen Győrfi Marcival kiegészült Sakál őrs nyerte. De az újonc lányokat sem kell félteni, a Kivik beállították az Angry Birddel dekázás rekordját (131 felütés!), Szedenik Juli őrse pedig a logikai állomáson alkotott kiemelkedőt.
A csendespihenő idejében rövid táborértékelésre és ehhez kapcsolódóan a Pál Zsombor Érdemrendek átadására (2013 - Lontay Dávid, 2014 - Hód őrs), valamint az új őrsvezetői megbízásokra (Győriványi Flóra, Karczub András, Szedenik Júlia, Ullrich Dénes) is sor került. 

*Hivatalos felmérés által meg nem erősített adat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése